• VALIKKO

Uusi lajittelu- ja siirtokuormaushalli

Yhtiö rakennutti jätekeskukselle lajittelu- ja siirtokuormaushallin, joka oli yhtiön merkittävin investointi vuonna 2016. Lokakuussa käyttöönotetussa hallissa lajitellaan rakennusjäte ja siirtokuormataan sekajäte. Hallin rakentamisessa hyödynnettiin betoni- ja asfalttimurskeita. Porrastetun lattiarakenteen ansiosta kuljettajat voivat tarkkailla lastattavan jätteen laatua ja lastata kuormat täydemmiksi. Hallin rakennuskustannukset olivat noin 1 miljoona euroa.

Hallissa työskentely paransi työturvallisuutta. Samalla jätteiden lajittelu tarkentui ja lajitellut jakeet säilyvät laadukkaampina.


Uusiomateriaalien hyötykäyttö Savo-Karjalan kiertotaloudessa -hanke

Uusiomateriaalien hyötykäyttö -hanke on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tukema hanke, jonka tehtävä on lisätä uusiomateriaalien hyötykäyttöä. Hanke kestää 31.12.2017 saakka ja sitä osarahoittavat Jätekukko Oy, Puhas Oy, Metsäsairila Oy, Fortum Power and Heat Oy, Kuopion Energia Oy sekä Yara Suomi Oy. Hankkeen toteuttaa Jätekukko Oy:lle palkattu materiaalikoordinaattori.

Uusiomateriaalien hyötykäyttö Savo-Karjalan kiertotaloudessa -hankkeen tavoitteena on synnyttää Itä-Suomen alueelle hyvin yhteen toimiva ja ympäristötietoisempi eri alojen urakoitsijoista, asiantuntijoista ja viranomaisista koostuva verkosto, joka entistä paremmin prosessoi, välivarastoi, kierrättää ja jatkohyödyntää materiaali-sivuvirtoja ja uusiomateriaaleja.

Vuoden aikana aloitettiin välivarastoimaan tuhkia tulevaa hyödyntämistä varten. Välivarastointia varten rakennettiin kenttäalue tuhkista sekä betoni- ja asfalttimurskeesta.

Yhteistyö urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden kanssa on edennyt hyvin, ja vuoden 2017 aikana maanrakentamisessa tullaan käyttämään enemmän uusiomateriaaleja kuin aikaisemmin.


Kasperintielle Haminalahteen toimitettiin asfalttimursketta soratien kunnostukseen ja pintarakenteeseen.


Omakukko-verkkopalveluN käyttö kasvoi

Vuonna 2015 käyttöönotetun Omakukko-verkkopalvelun käyttö kasvoi asiakkaiden keskuudessa. Palvelupyyntöjen määrä lähes nelinkertaistui vuoden aikana. Omakukkoon kannustettiin muun muassa erilaisilla kampanjoilla.

Keväällä toteutettiin kampanja, jonka aikana palveluun saatiin uusia kirjautuneita käyttäjiä runsaasti (kasvua 95 %).

SUURENNA

Omakukko palvelupyynnöt

 
  2015 2016
Palvelupyynnöt 893 3304



Omakukko-verkkopalvelussa asiakas pääsee katsomaan mm. asiakastietojaan, näkee seuraavan jäteastian tyhjennyksen, voi muuttaa tyhjennysväliä tai tehdä lisätilauksen. Uudet asiakkaat voivat liittyä myös jätehuoltoon Omakukon kautta.

Tutustu Omakukkoon >


Palkka- ja taloushallintopalvelut Kuhilaalle

Vuoden alusta alkaen yhtiön palkka- ja taloushallintopalvelut siirtyivät Kuhilas Oy:n hoidettavaksi. Yhtiön sisäistä talousraportoinnin kehittämistä varten otettiin käyttöön uusi kustannuspaikkarakenne ja yhtiön liikevaihdon alkuperäisluokittelun periaatteita tarkennettiin. Yhtiön organisaatioon tehtiin taloushallintoa koskevia muutoksia vuoden aikana.


Outokummun kaupunki yhtiön osakkaaksi

Outokummun kaupungin liityttyä yhtiön osakkaaksi vuoden alussa, jätteiden keräyspalveluiden aloittamista varten tehtiin kartoitusta asiakkaista sekä heidän tarpeistaan. Palveluista kerrottiin ympäristöillassa ja isännöitsijätapaamisissa. Isännöitsijätapaamisten seurauksena taloyhtiöt laajensivat hyötyjätteiden keräystään; 83 % taloyhtiöistä tilasi yhden tai useamman hyötyjäteastian vuoden 2016 loppuun mennessä. Lajittelua tuettiin jakamalla näiden taloyhtiöiden asukkaille lajitteluohjeet. Outokummussa laajalti käytössä olleet säkkitelineet päivitettiin turvallisiin, pyörällisiin ja jäteautolla kuormattaviin jäteastioihin. Kummun koululla aloitettiin Kummikoulupilotti. Kummikoulu-toiminnalla halutaan tarjota konkreettisia ja pitkän aikavälin keinoja kestävän kehityksen edistämiseen koulussa. 

Outokumpulaisille vuonna 2016

  • Yli 5 300 asiakaskirjettä
  • 150 asiakastapaamista ympäristöillassa ja isännöintitoimistoissa
  • Lähes 500 uutta hyöty- ja sekajäteastiaa kotitalouksille, taloyhtiöihin ja julkisen hallinnon kiinteistöille
  • Lajittelurasti lähes 200 oppilaalle